Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na víně s bramborovými noky
(vde)
recept číslo: 3364
honavin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hovězí kližky
2 mrkve
celer
1 petržel
1/2 cibule
červené víno na podlévání
1 lžíce koření Divočina sůl
4 lžíce rajského protlaku
olej

Noky:
500 g uvařených brambor
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
 

Postup

Očistíme si všechnu zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Maso pokrájíme na kostky a připravíme si ostatní suroviny, abychom je měli po ruce.
V kastrolu rozpálíme trochu oleje (sádla) a zeleninu na něm orestujeme. Přidáme pokrájené maso a opečeme, posypeme kořením Divočina. Samozřejmě promícháme. Osolíme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou zvolna dusíme. Občas kontrolujeme, podle potřeby podlijeme a zamícháme. Když je maso měkké (doba záleží na jeho kvalitě), přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme chvilku prohřát. Podle potřeby dosolíme, já jsem přidávala i trochu cukru, chuťově jsem ho tam postrádala.

Pokud budeme mít jako přílohu domácí bramborové noky, dáme vařit brambory hned poté, co jsme dali dusit maso. Po uvaření je necháme trochu zchladnout, nastrouháme je nebo prolisujeme. Přidáme hladkou mouku a vajíčko, promícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto by nemělo být příliš tuhé. Rozdělíme ho na 4 díly, z každého uděláme váleček a nožem odkrajujeme noky. Ty zavaříme do osolené vařící vody. Asi 2 až 3 minuty poté, co vyplavou, je vyjmeme děrovanou naběračkou. K tomuto hovězímu se výborně hodí. Samozřejmě můžete použít i jinou přílohu - nabízejí se těstoviny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".