Vyzkoušela jsem těsto na domácí tortily, které jsem našla někde na internetu. A tak mě nadchlo, že se o něj musím podělit. Je to jednoduché, rychlé a mnohem levnější než kupované.
Těsto jsem připravovala v pekárně, ale je možné ho vypracovat i ručně. Do pekárny dáme prosátou hladkou mouku, sůl a sádlo (nerozpuštěné). Připravíme si příslušné množství vody a zapneme pekárnu na program "dort" (míchá hned od začátku). Horkou vodu pomalu přiléváme do pracující pekárny. Vznikne krásné hladké a vláčné těsto.
Těsto rozdělíme na 10 až 12 dílů a z každého vyválíme kuličku. Tu potom rozválíme na co nejtenčí placku. Pečeme po obou stranách na suché teflonové pánvi zhruba na střední příkon tepla.
Náplň zvolíme podle chuti - například pokrájená čerstvá zelenina včetně cibule, opečené kousky kuřecího masa a ochucená zakysaná smetana.