Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sváteční polévka s játrovými knedlíčky*
(vde)
recept číslo: 335
knedlpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Bujonová kostka nebo 2 kuřecí křídla
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 cibule
1/2 pórku
2 stroužky česneku
sůl
vegeta
Játrové noky:
100 g vepřových jater
1 rohlík
trochu mléka
1 malá cibulka
2 stroužky česneku
1 vejce
strouhanka
sůl
(pepř)

 

Postup

Rozpočet je na 10 porcí polévky!
Dáme si vařit 2,5 l vody, osolíme rovnou polévkovou lžící vody. Pokud současně pečeme např. kuře, můžeme mu odkrojit křídla a dát je do studené vody na polévku. Jinak dáme slepičí (či jinou) bujónovou kostku. Mezitím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Lze krájet na kostičky nebo nastrouhat na hrubém struhadle. Jakmile se voda vaří, vhodíme zeleninu do polévky a pustíme se do přípravy játrových noků (knedlíčků). Rohlík rozkrájíme asi na 6 kousků a povlhčíme je mlékem. Játra opláchneme a rozkrájíme na větší kousky. Cibulku a česnek si oloupeme. Z rohlíků přebytečné mléko vymačkáme a játra, cibuli, česnek a rohlíky umeleme na masovém strojku. Do umleté hmoty přidáme vejce, sůl (pepř) a trochu strouhanky. Dobře promícháme - měla by vzniknout tužší hmota, že které půjdou tvarovat knedlíčky nebo vykrajovat noky. Kdo chce, může si dát práci a z játrové hmoty tvarovat mokrýma rukama stejně velké kuličky - knedlíčky. Já to většinou řeším tak, že z hmoty odkrajuji kousky mokrou kávovou lžičkou a vkládám je do vařící se polévky. Knedlíčky se musí alespoň deset minut provařit. Polévku dochutíme vegetou, je-li třeba, dosolíme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou. (Nudle ani jiné těstoviny do polévky nedáváme.)
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".