Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachní polévka s petrželkovými nočky
(vde)
recept číslo: 3336
kachpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Zbytky kachního masa
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 stroužek česneku
1/2 cibule
sůl
3 zrnka celého pepře

Na nočky:
3 lžíce hrubé mouky
3 lžíce drobně nasekané petrželky
1 vejce
 

Postup

V případě, že nám zbydou z kachny méně kvalitní kousky masa (křídla, krk), můžeme je využít k přípravě polévky. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme všechnu zeleninu a připravíme si nočky smícháním uvedených surovin.
Když je kachní maso měkké, vyjmeme ho z polévky a obereme, potrháme na kousky a vrátíme. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a přes sítko na halušky propasírujeme nočky (pokud ho nemáme, můžeme použít okurkové struhadlo). Vše povaříme, až je zelenina měkká. Podle potřeby přisolíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".