Vepřové kotlety bez kosti opláchneme, osušíme a lehce po obou stranách naklepeme. Na krajích nařízneme. Osolíme je, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.
Zatím si z papričky odstraníme semínka a posekáme ji. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. V hlubším kastrolu rozpálíme trochu oleje. Na něm orestujeme cibuli, česnek a chilli papričku. Po obou stranách opečeme všechny kotlety. Zalijeme je rajčaty z konzervy a směsí fazolí s cizrnou. Chceme-li více šťávy, přidáme ještě trochu teplé vody nebo vývaru. Pod pokličkou dusíme kotlety do měkka. Občas zamícháme a podlijeme podle potřeby.
Ke konci dochutíme oreganem a podle potřeby dosolíme. Kdo má rád česnek, může na závěr přidat ještě prolisovaný stroužek česneku. Podáváme s vařenou rýží případně s těstovinami.