Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme v chladnu asi půl hodiny odležet.
Zeleninu si očistíme a nahrubo pokrájíme. Cuketu na kolečka, papriku na proužky, rajčátka na polovinu. Pokrájenou zeleninu osolíme, opepříme, lehce promícháme a dáme na grilovací misce asi na 5 minut pod gril. Další možností je orestovat zeleninu na pánvi. Po krátké tepelné úpravě ji přendáme do nahřáté misky, kterou přetáhneme potravinářskou fólií a necháme zapařit. Zelenina ještě více změkne. Předtím, než ji budeme servírovat na talíře, pokapeme ji připraveným dresinkem. Takto připravenou zeleninu můžeme podávat i samotnou nebo ji místo masa doplníme například rozdrobeným sýrem feta.
Medailonky z vepřové panenky opečeme z obou stran na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Po krátkém opečení je vložíme asi na 10 minut do teplé trouby, kde ještě trochu dojdou. Servírujeme je s teplou zeleninou.
Jako příloha jsou na fotografii americké brambory - měsíčky syrových brambor posypaném kořením na americké brambory a upečené v troubě. Pokud je chcete mít k tomuto jídlu jako přílohu, začněte s jejich přípravou jako první. Jejich pečení trvá zhruba 40 minut.