Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka s grilovanou zeleninou
(vde)
recept číslo: 3304
grilzel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší vepřová panenka
1 paprika
1 cuketa
cherry rajčátka
olivový olej
sůl
mletý pepř
grilovací koření

Dresink:
1 lžíce vinného octa
1 lžíce grilovacího olej
 

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme v chladnu asi půl hodiny odležet.

Zeleninu si očistíme a nahrubo pokrájíme. Cuketu na kolečka, papriku na proužky, rajčátka na polovinu. Pokrájenou zeleninu osolíme, opepříme, lehce promícháme a dáme na grilovací misce asi na 5 minut pod gril. Další možností je orestovat zeleninu na pánvi. Po krátké tepelné úpravě ji přendáme do nahřáté misky, kterou přetáhneme potravinářskou fólií a necháme zapařit. Zelenina ještě více změkne. Předtím, než ji budeme servírovat na talíře, pokapeme ji připraveným dresinkem. Takto připravenou zeleninu můžeme podávat i samotnou nebo ji místo masa doplníme například rozdrobeným sýrem feta.

Medailonky z vepřové panenky opečeme z obou stran na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Po krátkém opečení je vložíme asi na 10 minut do teplé trouby, kde ještě trochu dojdou. Servírujeme je s teplou zeleninou.

Jako příloha jsou na fotografii americké brambory - měsíčky syrových brambor posypaném kořením na americké brambory a upečené v troubě. Pokud je chcete mít k tomuto jídlu jako přílohu, začněte s jejich přípravou jako první. Jejich pečení trvá zhruba 40 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".