Postup
Nejdříve si připravíme vývar (nebo horkou vodu). Mrkev očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Kousek zázvoru též nastrouháme. Česnek oloupeme, zmáčkneme a posekáme. Drobně nasekáme i chilli papričku. Na oleji všechny připravené suroviny orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme propláchnutou červenou čočku (neloupanou) a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až je čočka měkká. Potom rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme a přidáme citrónovou šťávu. Na talíři polévku posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.
Poznámka:
Inspirace indickým receptem. Lze přidat i kari koření, kdo ho má rád. Na fotografii je koriandr nahrazen naťovou cibulkou, neměla jsem ho k dispozici.