Z vepřových jater odstraníme případné nečistoty, opláchneme je, necháme okapat a osušíme. Pokrájíme je na menší plátky (širší proužky). Posypeme je čerstvým mletým pepřem a poprášíme hladkou moukou.
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a pokrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. V kastrolu rozpálíme kousek másla a cibuli a jablka na něm osmahneme do růžova. Vyjmeme, udržujeme v teple.
Do kastrolu přidáme olej, rozpálíme a připravená játra opékáme po všech stranách. Z počátku zprudka, potom příkon tepla snížíme. Jakmile játra všude změní barvu, přidáme asi 4 lžíce vývaru (nebo vlahé vody), aby se z výpeku vytvořilo trochu šťávy na polití jater. Odstavíme. Játra opékáme krátce, měla by se propéct i uvnitř, ale zůstat měkká. Nesmí se vysušit.
Takto připravená játra na talíři přelijeme lžící šťávy a posypeme cibulí s jablky. Podáváme třeba s bramborovou kaší, ale hodí se i jiné přílohy.