Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová játra s jablky
(vde)
recept číslo: 3302
vejajabl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových jater
sůl
hladká mouka
100 ml vývaru
mletý pepř
olej
máslo
2 cibule
4 jablka
 

Postup

Z vepřových jater odstraníme případné nečistoty, opláchneme je, necháme okapat a osušíme. Pokrájíme je na menší plátky (širší proužky). Posypeme je čerstvým mletým pepřem a poprášíme hladkou moukou.
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a pokrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. V kastrolu rozpálíme kousek másla a cibuli a jablka na něm osmahneme do růžova. Vyjmeme, udržujeme v teple.
Do kastrolu přidáme olej, rozpálíme a připravená játra opékáme po všech stranách. Z počátku zprudka, potom příkon tepla snížíme. Jakmile játra všude změní barvu, přidáme asi 4 lžíce vývaru (nebo vlahé vody), aby se z výpeku vytvořilo trochu šťávy na polití jater. Odstavíme. Játra opékáme krátce, měla by se propéct i uvnitř, ale zůstat měkká. Nesmí se vysušit.

Takto připravená játra na talíři přelijeme lžící šťávy a posypeme cibulí s jablky. Podáváme třeba s bramborovou kaší, ale hodí se i jiné přílohy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".