Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Punčové řezy na plech
(vde)
recept číslo: 3290
puncak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
3-4 vejce podle velikosti
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy

Punčový nálev:
150 ml vody
150 g krupicového cukru
2 lžíce rumu
2 lžíče punče
1 lžička vanilkového aroma
1/4 lžičky kyseliny citronové
červená potravinářská barva

Náplň:

200 g džemu (meruňkového, rybízového)

Poleva ledová:
150 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce vody

+ čokoládová poleva na ozdobení
 

Postup

Tento moučník je třeba připravovat den předem, protože musí odležet!

Začínáme samozřejmě přípravou korpusu. Do nádoby šlehače si připravíme 3 -4 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a urovnáme. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Po upečení vyjmeme a necháme zchladnout.

Zatím si připravíme punčový nálev. Vodu svaříme s cukrem a k tomu přidáme ostatní suroviny. Upečený korpus rozřízneme na 4 stejně velké díly. Spodní díl potřeme silněji džemem a položíme na něj druhý díl. Ten stejnoměrně po celé ploše pokapeme polovinou punčového nálevu. Přiložíme třetí díl a ten opět co nejvíce stejnoměrně pokapeme druhou polovinou punčového nálevu a navíc ještě potřeme džemem. Navrch přiložíme poslední čtvrtý díl, zatížíme prkénkem a necháme v chladu několik hodin (přes noc) odležet. Nutné!

Další ten si utřeme ledovou polevu. Suroviny třeme tak dlouho, až poleva zhoustne a trochu zbělí. Pokud má korpus nepravidelné strany, tak je podle potřeby seřízneme a polijeme ledovou polevou. Po jejím zaschnutí můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Před podáváním nakrájíme na řezy.

Poznámka:
Z uvedeného množství je polovina toho, co vidíte na fotografii.

Názory čtenárů

Tyhle řezy miluji!!! Vypadají super!
leryna dne 17.10.2013 22:38:33
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".