Začneme s přípravou masových kuliček. Rohlík(housku, plátky veky) rozdrobíme a pokapeme mlékem. Necháme chvíli stát, pak rozmačkáme vidličkou a přidáme k mletému masu. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletým zázvorem. Přidáme vejce, jemně nasekanou cibuli a trochu hladké mouky. Masovou směs dobře propracujeme, aby byla hladká a všechny suroviny se spojily. Polévkovou lžící vytváříme kuličky (lžíci i ruce si občas namočíme ve studené vodě, půjde to lépe).
Druhou část cibule si pokrájíme na kostičky a použijeme ji k přípravě omáčky. Rozmáčkneme a pokrájíme i česnek. V kastrolu si rozpálíme olej a masové kuličky na něm po všech stranách opečeme a vyjmeme. Na zbylém tuku orestujeme cibuli a česnek do zlatova, přidáme karí koření (asi lžíci) a zalijeme asi 150 ml teplé vody. Promícháme a opečené kuličky vrátíme do kastrolu. Dusíme pod pokličkou zvolna asi 15 minut. Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a přilijeme do omáčky. Promícháme a necháme asi dalších 15 minut společně provařit.
Podáváme s rýží (těstovinami).