Změklé máslo utřeme s oběma cukry, ke konci tření přidáme postupně oba žloutky. Poté vmícháme tvaroh a vlahé mléko. Mouku nejdříve promícháme s práškem do pečiva a potom přidáme k utřené směsi. Pokud se nám zdá těsto příliš husté, přidáme ještě trochu mléka. Nakonec vmícháme trochu citrónové kůry a sníh z bílků.
Kulatou formu na koláč vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a urovnáme. Povrch poklademe hustě ostružinami a vložíme do trouby rozehřáté asi na 170 st. C. Jakmile začnou okraje a povrch zlátnout, vyjmeme a necháme vychladnout. Před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Poznámka:
Můžeme použít samozřejmě i jiné drobné ovoce. Moučník je nejlepší vlahý.