Kotlety opláchneme, osušíme, lehce naklepeme a na okraji několikrát nařízneme. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a bílou část nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky.
Do kastrolu dáme trochu oleje nebo sádla a na něm po obou stranách opečeme kotlety. Vyjmeme a uchováme v teple. Na tuku orestujeme cibuli, pokrájený pórek a slaninu, přidáme cinzano, promícháme a vrátíme kotlety. Pod pokličkou je dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme trochu teplou vodou, ale ne příliš.
Když jsou kotlety měkké, přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Promícháme a necháme vše společně ještě asi 10 až 15 minut dusit. Podáváme s těstovinami, které můžeme posypat drobně nakrájenou světle zelenou částí pórku.