Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kotlety rosso
(vde)
recept číslo: 3251
korosso.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 - 6 vepřových kotlet (bez kosti)
150 ml Cinzano ross
1 cibule
1 menší pórek
50 g anglické slaniny
1 kelímek smetany na vaření
1 lžička hladké mouky
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
 

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme, lehce naklepeme a na okraji několikrát nařízneme. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a bílou část nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky.

Do kastrolu dáme trochu oleje nebo sádla a na něm po obou stranách opečeme kotlety. Vyjmeme a uchováme v teple. Na tuku orestujeme cibuli, pokrájený pórek a slaninu, přidáme cinzano, promícháme a vrátíme kotlety. Pod pokličkou je dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme trochu teplou vodou, ale ne příliš.

Když jsou kotlety měkké, přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Promícháme a necháme vše společně ještě asi 10 až 15 minut dusit. Podáváme s těstovinami, které můžeme posypat drobně nakrájenou světle zelenou částí pórku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".