Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Moučník s jablky a tvarohem
(vde)
recept číslo: 3231
jatakol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Drobenka:
300 g polohrubé mouky
150 g másla
150 g cukru krupice (nebo 80 g cukru a 20 kapek stévie)
1 vanilkový cukr

Další ingredience:
500 g jablek (plátky)
150 g změklého másla
120 g cukru krupice (nebo 60 g cukru + 20 kapek stévie)
500 g tvarohu
2 vejce
kůra z jednoho citrónu
1 vanilkový pudinkový prášek
 

Postup

Nejdříve si připravíme drobenku z uvedených surovin. Na ni použijeme tuhé máslo a všechny suroviny mneme rukama, až drobenka vznikne.
Na tvarohovou hmotu si utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce a pak všechny ostatní suroviny. Tvaroh je lepší z alobalu, je již odkapaný. Jablka - oloupeme a nakrájíme na plátky či nudličky na okurkovém struhadle. Já jsem použila jablka na podzim zavařená s trochou cukru. A také jeřabiny naložené v cukru. Část cukru jak v drobence, tak v tvarohové hmotě jsem nahradila stévií, přírodním sladidlem v kapkách.

Na pečení použijeme buď malý plech nebo větší dortovou či koláčovou formu. Po dně vytřeme lehce tukem a ještě vyložíme papírem na pečení, který k mastné ploše dobře přilne. Asi 2/3 drobenky nasypeme do formy, zbytek odložíme. Drobenku urovnáme a upěchujeme (válečkem, skleničkou). Na drobenku přijdou jablka, na jablka tvarohová hmota. Tu uhladíme a rovnoměrně posypeme zbytkem drobenky. Trochu přitlačíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme asi 40 až 50 minut (záleží na výšce moučníku).

Po vyjmutí necháme trochu zchladnout a nakrájíme. Nejlépe tento moučník chutná vlahý. Menší množství cukru resp. kombinace cukru se stévií je chuťově velmi příjemná. Lze použít i hnědý cukr.


Názory čtenárů

Zkoušela jsem přesně podle tohoto receptu a musím uznat, že tento koláč je lahůdka. Měla jsem strach, že se drobenka nepropeče, ale vůbec se tomu tak nestalo. Tento recept si určitě schovám a budu jej péct častěji. Ještě chci zkusit udělat drobenku s kakaem a náplň jen tvarohovou bez jablek.
Terka M. dne 25.5.2013 04:15:27
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".