Nejdříve si připravíme drobenku z uvedených surovin. Na ni použijeme tuhé máslo a všechny suroviny mneme rukama, až drobenka vznikne.
Na tvarohovou hmotu si utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce a pak všechny ostatní suroviny. Tvaroh je lepší z alobalu, je již odkapaný. Jablka - oloupeme a nakrájíme na plátky či nudličky na okurkovém struhadle. Já jsem použila jablka na podzim zavařená s trochou cukru. A také jeřabiny naložené v cukru. Část cukru jak v drobence, tak v tvarohové hmotě jsem nahradila stévií, přírodním sladidlem v kapkách.
Na pečení použijeme buď malý plech nebo větší dortovou či koláčovou formu. Po dně vytřeme lehce tukem a ještě vyložíme papírem na pečení, který k mastné ploše dobře přilne. Asi 2/3 drobenky nasypeme do formy, zbytek odložíme. Drobenku urovnáme a upěchujeme (válečkem, skleničkou). Na drobenku přijdou jablka, na jablka tvarohová hmota. Tu uhladíme a rovnoměrně posypeme zbytkem drobenky. Trochu přitlačíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme asi 40 až 50 minut (záleží na výšce moučníku).
Po vyjmutí necháme trochu zchladnout a nakrájíme. Nejlépe tento moučník chutná vlahý. Menší množství cukru resp. kombinace cukru se stévií je chuťově velmi příjemná. Lze použít i hnědý cukr.