Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Holandská omáčka
(vde)
recept číslo: 3229
lohoom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 žloutky
120 g másla
šťáva z 1/2 poloviny citronu
bílý pepř
sůl
 

Postup

Začínáme přepuštěním másla - máslo rozpustíme, sebereme z něj pěnu a dáme ji stranou. Zbytek másla necháme trochu zchladnout, budeme ho používat vlahé.

Žloutky a citrónovou šťávu šleháme ve skleněné nebo keramické misce, až se vytvoří hustá žloutková hmota. Potom dáme misku nad hrnek, ve kterém je horká voda těsně pod bodem varu, ale nevaří se. Do žloutkové směsi postupně přiléváme vlahé přepuštěné máslo a stále šleháme. Končíme až spotřebujeme všechno máslo a máme žlutou poměrně hustou omáčku. Nakonec osolíme a opepříme, potřebujeme-li omáčku zředit, použijeme pár kapek vody.

Omáčka se hodí k rybám nebo třeba ke chřestu. Na fotografii je použita k opečeným stejkům z lososa.

Názory čtenárů

je lepší s pár kapkami citronu a místo vody je lepší použít bílé víno a špetku soli.
pigas dne 18.11.2013 13:12:01
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".