Rybí filé necháme částečně rozmrazit, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách.
Papriky, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme. Papriky pokrájíme na hrubo, lépe vypadá, když je každá jiné barvy. Olivy překrojíme na polovinu.
Pokrájenou zeleninu lehce orestujeme na oleji, přesuneme do zapékací misky. Navrch položíme kousky opečeného filé, nepodléváme (maso i zelenina pustí dost vody). Vložíme do trouby a zapékáme asi 20 minut.
Podáváme třeba s vařenými novými bramborami, posypanými zelenou petrželkou.
Poznámka: V této úpravě jde o jídlo veskrze lehké a dietní. Samozřejmě lze improvizovat - můžeme doplnit i pokrájenými rajčaty, použít třeba koření na ryby apod.