Maso si dáme marinovat den předem. Opláchneme ho, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a zázvorem a zalijeme pivem. Nádobu s masem v marinádě přikryjeme a uložíme do chladna. Protože maso není celé ponořené, během marinování ho alespoň jednou otočíme.
Před pečením maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném oleji ho rychle opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjmeme ho a na sádle osmažíme do růžova pokrájenou cibuli. Na ni zpět dáme maso, zalijeme marinádou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zvolna pečeme při teplotě asi 160 až 180 st. C, podle potřeby podléváme pivem. Pečení trvá asi hodinu a půl, než je maso měkké. Zatím se věnujeme přípravě přílohy (různě upravené brambory) a třeba i čerstvé zeleniny na doplnění.
Po vyjmutí z trouby necháme maso chvíli vydýchat a pak ho ostrým nožem pokrájíme přes vlákna na plátky. Na talíři ho polijeme vypečenou šťávou.