Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně na zázvoru a pivu
(vde)
recept číslo: 3205
vepenaza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
250 ml světlého piva
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce oleje
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce sádla
3 cibule
sůl
 

Postup

Maso si dáme marinovat den předem. Opláchneme ho, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a zázvorem a zalijeme pivem. Nádobu s masem v marinádě přikryjeme a uložíme do chladna. Protože maso není celé ponořené, během marinování ho alespoň jednou otočíme.

Před pečením maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném oleji ho rychle opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjmeme ho a na sádle osmažíme do růžova pokrájenou cibuli. Na ni zpět dáme maso, zalijeme marinádou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zvolna pečeme při teplotě asi 160 až 180 st. C, podle potřeby podléváme pivem. Pečení trvá asi hodinu a půl, než je maso měkké. Zatím se věnujeme přípravě přílohy (různě upravené brambory) a třeba i čerstvé zeleniny na doplnění.

Po vyjmutí z trouby necháme maso chvíli vydýchat a pak ho ostrým nožem pokrájíme přes vlákna na plátky. Na talíři ho polijeme vypečenou šťávou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".