Těsto připravíme klasicky - žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do mouky promícháme prášek do pečiva a kakaový prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do žloutkové pěny střídavě a postupně přidáváme mouku a sníh a lehce promícháváme. Nakonec přidáme olej. Těsto rozprostřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme zchladnout.
Půlky broskví vyjmeme z kompotové šťávy a necháme okapat. Potom je pokrájíme na silnější plátky a poklademe jimi povrch upečené placky. Promícháme tvaroh a zakysané smetany s cukrem (můžeme i šlehačem). Přidáme želatinu připravenou dle návodu na sáčku. Tu, co používám já, tak se k želatinovému prášku přidá voda a půl minuty se intenzivně šlehá. Pak se přimíchá k tvarohové směsi. Směs navršíme na plátky broskví, rovnoměrně rozetřeme. Povrch můžeme posypat Grankem, postrouhat čokoládou, posypat nasekanými ořechy nebo polít čokoládovou polevou.
Poznámka:
Je to skoro univerzální moučník, fantazii se zde meze nekladou. Můžete použít i jiné a třeba čerstvé ovoce a povrch posypat prakticky čímkoliv.