Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Řezy s broskvemi
(vde)
recept číslo: 3200
brorez.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
6 vajíček
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic cukru krupice
1/2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce oleje
1 lžíce kakaového prášku

1 velký broskvový kompot
500 g tvarohu
2 zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
prášková želatina (Dr.Oetker)
granko na ozdobení
 

Postup

Těsto připravíme klasicky - žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do mouky promícháme prášek do pečiva a kakaový prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do žloutkové pěny střídavě a postupně přidáváme mouku a sníh a lehce promícháváme. Nakonec přidáme olej. Těsto rozprostřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme zchladnout.

Půlky broskví vyjmeme z kompotové šťávy a necháme okapat. Potom je pokrájíme na silnější plátky a poklademe jimi povrch upečené placky. Promícháme tvaroh a zakysané smetany s cukrem (můžeme i šlehačem). Přidáme želatinu připravenou dle návodu na sáčku. Tu, co používám já, tak se k želatinovému prášku přidá voda a půl minuty se intenzivně šlehá. Pak se přimíchá k tvarohové směsi. Směs navršíme na plátky broskví, rovnoměrně rozetřeme. Povrch můžeme posypat Grankem, postrouhat čokoládou, posypat nasekanými ořechy nebo polít čokoládovou polevou.

Poznámka:
Je to skoro univerzální moučník, fantazii se zde meze nekladou. Můžete použít i jiné a třeba čerstvé ovoce a povrch posypat prakticky čímkoliv.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".