Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čekankový salát s rybou
(vde)
recept číslo: 3197
cerybasal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 puk bílé čekanky
1 bílá kyselá ryba (křišťálový sleď)
hrst sušených brusinek
1 - 2 bílé jogurty
sůl
mletý pepř
cukr
 

Postup

Čekanku kupujeme obezřetně, pouze tehdy, pokud není na krajích listů zaschlá a zažloutlá. Pokud jsou vrchní listy poškozené, odstraníme je. Čekankový puk rozřízneme podélně na čtvrtiny a vykrojíme košťál (bývá hořký). Potom čekanku pokrájíme na proužky. Také nakládanou rybu pokrájíme a spolu se sušenými brusinkami přidáme k čekance. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a trochu cukru, posypeme čerstvým pepřem a promícháme.

Můžeme ozdobit čerstvým ovocem (bobulemi hroznového vína, kousky pomeranče). Podáváme ihned, nemusí odležet.

Poznámka: Je třeba si trochu zvyknout na hořkosladkokyselou chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".