Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Parmice nachová na rozmarýnu
(vde)
recept číslo: 3193
parmiroz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 parmice nachové
sušený a čerstvý rozmarýn
1 pomeranč
1 citrón
sůl
4 lžíce másla
 

Postup

Parmice nachové lze koupit jako zmražené v běžném supermarketu. Bývají balené po třech kusech - záleží na velikosti. Necháme je téměř rozmrazit, opláchneme a zkusíme tupou stranou nože oškrabat malé průhledné šupinky na povrchu kůže. Jde to jen částečně (alespoň mně). Povrch potom lehce mělce rovnoběžně asi 3x nařízneme. Ryby uvnitř i vně dobře osolíme.

Máslo rozpustíme, do horkého zamícháme asi 2 lžíce sušené rozmarýny, kterou jsme předtím rozmělnili (např.utloukli ve hmoždíři). Přidáme 3 lžíce pomerančové a 3 lžíce citrónové šťávy, promícháme a vlahé nalijeme na ryby, které jsme si dali do malého pekáčku. Necháme v chladnu asi 2 hodiny marinovat.

Asi půl hodiny před podáváním si na větší pánvi rozpálíme olej a ryby na něm z obou stran opečeme. Vrátíme je to pekáčku, vložíme do trouby a pečeme ještě asi 20 minut (nepřikryté). Asi v polovině pečení je pokapeme vypečenou štávou.

Podáváme se šťouchaným bramborem,dílkem pomeranče a větvičkou čerstvé rozmarýny.

Pozor! Jídlo není vhodné pro děti a pro netrpělivé. O po vyjmutí páteře zůstane v rybě pár drobných kostí, je třeba dávat pozor. Ryba je to však chutná a jemná.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".