Základem tohoto jídla je koření. Použila jsem směs koření s názvem mild curry masala, ale je to koření dovezené z Nepálu, takže radši uvedu jeho složení:
muškátový květ, muškátový oříšek,koriandr, hřebíček, kardamon, zázvor, kurkuma,skořice,bobkový list, černý pepř, kmín římský.
Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu rozpálíme asi 4 lžíce oleje, přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný čerstvý zázvor a pokrájenou cibuli. Restujeme, až cibule začně žloutnout. Pak přidáme posekaná rajčata (v sezoně můžeme samozřejmě přidat vyzrálá pokrájená čerstvá rajčata) a dvě čajové lžičky curry masala. Mícháme až směs dostane zlatohnědou barvu.
Potom přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékamé asi minutu, než zalijeme šálkem (asi 200 ml) vody. Množstí vody si korigujeme podle toho, jak chceme mít kari husté. Vaříme nebo spíš dusíme zvolna dalších 15 minut. Na závěr podle potřeby přisolíme a přidáme 4 lžíce smetany (sladké, zakysané, jogurtu).
Volně podle receptu na obalu výše uvedeného koření.