Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zeleninové kari
(vde)
recept číslo: 3192
zelkari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 cuketa
1 cibule
1 mrkev
4 brambory
1 plechovka krájených rajčat
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
kousek čerstvého zázvoru
2 lžičky směsi koření mild curry masala
4 lžíce smetany (bílého jogurtu, zakysané smetany)
sůl
olej
 

Postup

Základem tohoto jídla je koření. Použila jsem směs koření s názvem mild curry masala, ale je to koření dovezené z Nepálu, takže radši uvedu jeho složení:
muškátový květ, muškátový oříšek,koriandr, hřebíček, kardamon, zázvor, kurkuma,skořice,bobkový list, černý pepř, kmín římský.

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu rozpálíme asi 4 lžíce oleje, přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný čerstvý zázvor a pokrájenou cibuli. Restujeme, až cibule začně žloutnout. Pak přidáme posekaná rajčata (v sezoně můžeme samozřejmě přidat vyzrálá pokrájená čerstvá rajčata) a dvě čajové lžičky curry masala. Mícháme až směs dostane zlatohnědou barvu.
Potom přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékamé asi minutu, než zalijeme šálkem (asi 200 ml) vody. Množstí vody si korigujeme podle toho, jak chceme mít kari husté. Vaříme nebo spíš dusíme zvolna dalších 15 minut. Na závěr podle potřeby přisolíme a přidáme 4 lžíce smetany (sladké, zakysané, jogurtu).

Volně podle receptu na obalu výše uvedeného koření.

Názory čtenárů

Dnes jsem si uvařila k obědu,moc dobré zazvorem jsem nešetřila a zjemnila jogurtem.
Lenka dne 1.3.2013 10:33:55
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".