Začínáme s přípravou těsta na bramboráky. Oloupané brambory nastrouháme, zalijeme teplým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, zahustíme moukou a podle chuti osolíme a okořeníme.
Nejdříve si připravíme náplň. Očistíme a pokrájíme všechny suroviny. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené vepřové maso a játra. Lehce promícháme, opečeme, okořeníme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a houby, opět promícháme a můžeme přidat trochu kečupu. Úplně nakonec přidáme nastrouhanou Nivu a počkáme, až se sýr rozpustí. Solíme až na závěr, aby játra neztvrdla. Hotovou masovou směs udržujeme v teple.
Na pánvi na rozpáleném tuku upečeme několik větších bramboráků. Na talíř dáme horký bramborák, na něj navršíme kopec náplně a posypeme strouhaným eidamem.