Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a na povrchu uděláme nožem 3 hlubší šikmé
zářezy. Vložíme je do mísy, ve které budeme maso marinovat. Přidáme zelené pesto, 1 lžíci oleje, prolisovaný česnek, čerstvě mletý pepř a šťávu z jednoho až dvou citrónů. Dobře promícháme, aby se marináda dostala na celý povrch masa i do zářezů. Misku přikryjeme a necháme v chladnu marinovat buď přes noc nebo alespoň dvě tři hodiny.
Vlastní příprava masa je docela rychlá. Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a pak vložíme ještě asi na 10 až 15 minut do středně vyhřáté trouby, kde krásně dojdou. Maso je šťavnaté, voňavé, nezbývá než najít vhodnou přílohu. Já používám rýži a čerstvou zeleninu podle sezóny.
Poznámka: Kuřecí prsa nenaklepáváme. Máme-li větší kusy, můžeme je servírovat šikmo nakrájená na plátky.