Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí pečeně na víně
recept číslo: 3183
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g telecího masa (pečeně, kýta)
50 g slaniny
50 g másla
sůl
mletý pepř
tymián
1 cibule
hrst nasekané zelené petrželky
300 ml bílého vína
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
 

Postup

Připravujeme den předem. Telecí maso prošpikujeme slaninou a potřeme směsí nastrouhané cibule, nasekané zelené petrželky a koření. Pokapeme olejem a necháme v chladnu a v zakryté nádobě odležet přes noc.
Před přípravou maso přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou pečeme doměkka.

Upečené maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zředíme vínem a podle potřeby ještě vodou či vývarem a ještě asi 10 minut povaříme. Maso krájíme na plátky a poléváme šťávou. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše. A třeba také kompot.

Volně podle knížky S Čirinou na cestách.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".