Koupíme si už připravený plát vepřového masa na roládu. Kromě vepřového bůčku můžeme použít samozřejmě i vepřovou kýtu. Maso lehce po obou stranách naklepeme a posolíme. Po jedné straně na něj rovnoměrně poklademe tenké plátky anglické slaniny.
Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, paprikou a strouhankou a dobře propracujeme. Rozetřeme ho na připravený plát masa. Povrch poklademe olivami (samozřejmě bez pecek). Roládu pevně zarolujeme a svážeme potravinářskou nití. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody (tuk se z rolády vypeče) a pečeme.
Je-li třeba podlijeme a asi v polovině pečení roládu otočíme. Ke konci pečení ji můžeme přikrýt kusem papíru na pečení nebo alobalu, pokud máme pocit, že je na povrchu už hodně upečená.
Po vyjmutí z trouby necháme roládu chvíli vydýchat, odstraníme potravinářskou niť a krájíme ji na plátky. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Protože jde o dost velké množství masa, zbytek se dojídá většinou na studeno s chlebem.