Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso po s-čchuansku
(vde)
recept číslo: 318
cinasuc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce sádla
100 g hlávkového zelí
1 cibule
50 g paprikového lusku
2 stroužky česneku
50 g černých máčených hub
půl lžičky zázvoru
1 lžíce octa
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce červeného desertního vína
červený olej
 

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Jednu kávovou lžičku Solamylu rozmícháme ve lžíci vody, přidáme vejce, sůl a vše rozšleháme vidličkou. Do této směsi zamícháme nakrájené maso a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, paprikový lusk, cibuli na kolečka, česnek na plátky a namočíme si černé houby (lze je nahradit domácími sušenými českými houbami). Na pánvi rozpálíme sádlo (zavilí nepřátelé živočišných tuků mohou použít olej, ale přijdou o trošku zajímavé chuti) a na něm rychle osmahneme maso. Mícháme jej, aby se nudličky neslepily. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájené zelí, papriku, cibuli, česnek, černé houby a zamícháme. Po chvilce míchání přidáme zázvor, ocet, cukr, víno a sojovou omáčku, promícháme a necháme trochu prohřát. Podáváme samozřejmě s rýží.

?

Názory čtenárů

Dobrý,ale s,čchuan se dělá ostrý,přidejte pálivou čínskou omáčku nebo čili,pak je to teprve pochutnáníčko.
petr dne 5.12.2008 10:59:49
Bylo to moc dobrý, jen jsem to dělala jako dušenou směs, neměla jsem kýtu tak jsem to udělala z plecka a dusila. No bylo to jako z hospůdky, kam občas chodíme. A s rýží, no nemělo to chybu.
Jana H. dne 17.3.2008
Sádlo je fakt lepší a mimo to smažit na oleji, je sebevražda.
dne 27.12.2000
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".