Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Myslivecké řízky
(vde)
recept číslo: 3174
mysriz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g hovězí kýty
50 g slaniny
1 menší mrkev
1 menší cibule
kousek celeru
sádlo
máslo
nové koření
1 bobkový list
1 jalovčinka
celý pepř
tymián
citrónová kůra a šťáva
200 ml zeleninového vývaru
100 ml červeného vína
sůl
 

Postup

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji. Připravíme si také zeleninový vývar z kostky.

V kastrolu rozpálíme kousek sádla a na něm opečeme pokrájenou slaninu a připravené řízky. Ty vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a opečemě na něm pokrájenou mrkev, celer a cibuli. Vrátíme maso, přidáme 3 zrnka nového koření, 4 zrnka pepře, 1 jalovčinku, trochu tymiánu, malý bobkový list a kousek citrónové kůry. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby promícháme a podlijeme.

Měkké řízky vyjmeme, šťávu se zeleninou zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Pak buď můžeme přecedit a do omáčky prolisovat jen trochu uvařené zeleniny nebo vše nahrubo rozmixujeme ručním mixérem. Do hotové omáčky přidáme trochu citrónové šťávy, červené víno a podle chuti dosolíme.

Poznámka: volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".