Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Dortovou formu si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Bílky nejdříve šleháme samotné, až vznikne tuhý sníh. Pak přidáváme po lžících moučkový cukr a stále šleháme. Vznikne hustá, lesklá hmota. Ostatní suroviny nejprve smícháme a pak lehce promícháme se ušlehaným sladkým sněhem. Nalijeme a urovnáme do dortové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Že je korpus upečený, poznáme tak, že se na krajích trochu odděluje od formy. Pro jistotu ještě ověříme vpíchnutím špejle. Pokud je po vytažení suchá, můžeme korpus vyjmout z trouby. Necháme chvíli chladnout ve formě, teprve potom uvolníme a dáme na mřížku.
Tento korpus můžeme ozdobit podle chuti a svého vkusu. Na fotografii je použitý klasický máslový krém vylehčený pudinkem. Spodní díl korpusu se potřený krémem, posypaný jemně nasekaným ananasem z konzervy a pokapaný zavařeninou z černého rybízu. Vršek dortu je posypaný nastrouhanou čokoládou a uprostřed cukrovým zdobením.
Poznámka:
Na tento dort byly spotřebovány zbylé bílky.