Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Inspirace z Nepálu
(vde)
recept číslo: 3155
inepal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g krůtích prsou
3 rajčata
1 cuketa
1 - 2 cibule
2 lžíce koření garam másala
5 cm čerstvého zázvoru
1 červená kapie
1 ostrá paprička
5 stroužků česneku
3 lžíce oleje
5 lžic smetany ke šlehání
sůl
 

Postup

Nejdříve si očistíme a připravíme všechnu zeleninu. Cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenké plátky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nahrubo pokrájíme. Papričku nasekáme na drobno, maso pokrájíme na proužky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Z kapie odstraníme vnitřek a nakrájíme ji na proužky.

Na velké pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje. V něm orestujeme česnek a zázvor, promícháme, přidáme cibuli a také orestujem. Přisypeme koření garam másala, promícháme. Přidáme rajčata (můžeme nahradit i sekanými rajčaty z konzervy), pokrájenou cuketu, papričku i maso. Chvíli vše společně restujeme, osolíme a zalijeme asi 200 ml teplé vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka (asi 20 minut). Na závěr přidáme několik lžic smetany ke šlehání, promícháme a necháme prohřát. Podáváme s rýží.

Poznámka:
Koření jsem dostala od přitelkyně svého syna, která byla letos na podzim v Nepálu. Je to směs koření, která obsahuje skořici, kardamon, sušený zázvor, hřebíček, černý a bílý pepř, muškátový květ i oříšek, bobkový list.. Recept vznikl na základě stručného návodu, uvedeného na obalu koření.

Názory čtenárů

A k receptu bych chtěla ještě poznamenat, že nemusí být vůbec s masem. Často se dělá jako zeleninový.
vde dne 9.12.2012 11:10:19
Garam masala je indická směs koření. Slovo "garam" znamená horká, slovo "masala" směs koření. Pod tímto názvem mohou existovat směsi koření, které se svým obsahem liší, proto jsem vypsala z čeho se skládá koření, které jsem použila. Myslím si, že je toto koření běžně k dostání v obchodech s kořením a třeba i v obchodech, které se zaměřují na zdravou výživu.
vde dne 9.12.2012 11:09:00
Rada vařím urcitě vyzkoušim,kde seženu kořeni garam masala?děkuji.
Lenka dne 8.12.2012 19:38:14
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".