Nejdříve si očistíme a připravíme všechnu zeleninu. Cibuli rozkrojíme na polovinu a poté na tenké plátky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nahrubo pokrájíme. Papričku nasekáme na drobno, maso pokrájíme na proužky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Z kapie odstraníme vnitřek a nakrájíme ji na proužky.
Na velké pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje. V něm orestujeme česnek a zázvor, promícháme, přidáme cibuli a také orestujem. Přisypeme koření garam másala, promícháme. Přidáme rajčata (můžeme nahradit i sekanými rajčaty z konzervy), pokrájenou cuketu, papričku i maso. Chvíli vše společně restujeme, osolíme a zalijeme asi 200 ml teplé vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka (asi 20 minut). Na závěr přidáme několik lžic smetany ke šlehání, promícháme a necháme prohřát. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Koření jsem dostala od přitelkyně svého syna, která byla letos na podzim v Nepálu. Je to směs koření, která obsahuje skořici, kardamon, sušený zázvor, hřebíček, černý a bílý pepř, muškátový květ i oříšek, bobkový list.. Recept vznikl na základě stručného návodu, uvedeného na obalu koření.