Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vánoční perníčky
(Bag)
recept číslo: 3150
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku (Hera)

Poleva:
1 bílek
trochu citrónové šťávy
150 g moučkového cukru
 

Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké tuhé těsto, které dáme na dva až tři dny uležet do chladna.
Poté těsto prohněteme a vyválíme na tenký plát o síle asi 2 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě asi 180 st. C po dobu 10 až 12 minut.

Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou. Tu utřeme z bílku, prosátého moučkového cukru a několika kapek citrónové šťávy. Třeme pilně, poleva by měla být lesklá, hladká a polotuhá hmota.

Tip:
Pokud do těsta přidáme špetku jedlé sody, budou perníčky měkké hned po upečení.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".