Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dort s pistáciovým krémem
(vde)
recept číslo: 3117
pisdort.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vajec
240 g cukru krupice
120 g hladké mouky
120 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
3 lžíce vody
špetka soli

Krém:
500 ml mléka
1 1/2 pudinkového prášku s pistáciovou příchutí
250 g másla
80 g moučkového cukru

Čokoláda a strouhané ořechy či mandle na ozdobení
 

Postup

Nejdříve si upečeme dortový korpus. Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme krupicový cukr, 3 lžíce horké vodz a tři lžíce oleje a vše ušleháme do nadýchané žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně a střídavě s obojí moukou přidáváme do žloutkové směsi.

Část těsta můžeme oddělit a obarvit lžící kakaa. Těsto rozdělíme do dvou dortových forem a průměru 24 cm a upečeme ve vyhřáté troubě. Korpus je hotový, když se začne trochu oddělovat od stěn formy. Pro jistotu ještě odzkoušíme špejlí, zda je po zapíchnutí do korpusu a vytažení suchá. Necháme vychladnout.

Na krém si nejprve připravíme pudink - děláme ho podle návodu na sáčku, je trochu hustší než normálně připravovaný pudink. Po odstavení ze zdroje tepla ho necháme zchladnout. Když na jeho povrch položíme jemný mikrotenový sáček, neutvoří se škraloup (ten nelze do krému použít). Máslo necháme v teplé místnosti změknout, přidáme k němu prosátý moučkový cukr a nejdříve společně vyšleháme. Potom po lžících přidáváme vlahý pudink a stále šleháme. Vznikne lehký máslový krém jemně zelené barvy. Krémeme spojíme oba korpusy, potřeme dort na povrchu a ozdobíme. Čokoládu nalámeme na větší kousky a přilepíme na svislé strany dortu. Barva čokolády dobře ladí s nazelenalým krémem.

Názory čtenárů

Dort vypada famozne urcite vyzkousim peceni je muj konicek davam bodik
Lenka dne 11.11.2012 14:54:50
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".