Máme-li kotlety s kostí, tak je vykostíme (kosti můžeme použít třeba na polévku). Kotlety lehce naklepeme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Na každou kotletu vymáčkneme z tuby asi 5 cm sardelové pasty a rozetřeme po povrchu kotlety třeba lžičkou. Pak kotlety poprášíme hladkou moukou.
V kastrolu si rozpálíme olej (sádlo) a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Na tomto základu opečeme rychle kotlety z obou stran. Podlijeme vlahou vodou, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru asi z poloviny citrónu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 2 lžičky hladké mouky. Promícháme a omáčku necháme ještě asi 10 až 15 minut provařit.
Podáváme třeba s rýží. Můžeme ozdobit plátkem citrónu, na fotografii jsou plátky kompotovaných broskví.