Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kotlety se sardelovou pastou
(vde)
recept číslo: 3114
kosarpa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 - 6 vepřových kotlet
1 cibule
200 ml smetany na
vaření
hladká mouka
sardelová pasta
mletý pepř
olej
citrónová kůra
 

Postup

Máme-li kotlety s kostí, tak je vykostíme (kosti můžeme použít třeba na polévku). Kotlety lehce naklepeme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Na každou kotletu vymáčkneme z tuby asi 5 cm sardelové pasty a rozetřeme po povrchu kotlety třeba lžičkou. Pak kotlety poprášíme hladkou moukou.

V kastrolu si rozpálíme olej (sádlo) a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Na tomto základu opečeme rychle kotlety z obou stran. Podlijeme vlahou vodou, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru asi z poloviny citrónu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 2 lžičky hladké mouky. Promícháme a omáčku necháme ještě asi 10 až 15 minut provařit.

Podáváme třeba s rýží. Můžeme ozdobit plátkem citrónu, na fotografii jsou plátky kompotovaných broskví.

Názory čtenárů

Jedním slovem:výborné.
Jarča. dne 13.11.2012 16:11:35
Moc dobre sardelovou pastu milujeme davam bodika
Lenka dne 5.11.2012 14:56:10
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".