Postup
Květák si rozeberte na malé růžičky a opláchněte. Libové vepřové maso nakrájejte na malé kousky (nejlépe proužky). Na obalení masa si smíchejte v misce lžíci škrobové moučky se lžící studené vody a bílkem a na chvíli odložte misku s masem do chladna. Na větší pánvi si rozpalte 6 lžic oleje, vsypte květák a hned na počátku jej posolte, aby změkl. Při smažení je lehce míchejte, aby se osmažil rovnoměrně ze všech stran. Osmažený květák shrňte z pánve do mísy, přidejte trochu nového oleje a prudce na něm osmažte připravené nakrájené maso. Při smažení maso také občas lehce zamíchejte. Až maso zbělí (zhruba za dvě minuty), přidejte koření, předsmažený květák a hrst hrášku. Na závěr zakápněte celou směs octem a ještě naposledy zlehka promíchejte. Nejvhodnější přílohou je rýže. Máte-li k dispozici kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový), dobře doplní celé jídlo - jak barevně, tak i chuťově