Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablka zavařená na záviny
(vde)
recept číslo: 3080
jablka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Jablka
krupicový cukr
 

Postup

Máte-li hodně vlastních jablek, se kterými si nevíte rady, můžete je jednoduchým způsobem zavařit tak, aby byla přímo připravená do závinu či jiných jablečných moučníků. V zimě jako když je najdete.

Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nastrouháme na jemné plátky (nejlepší nějakým robotem nebo na okurkovém struhadle). Takto připravená jablka pěchujeme do zavařovacích sklenic (já si přitom pomáhám dřevěnou kvedlačkou). Navrch každé sklenice nasypeme vrchovatou lžíci krupicového cukru a uzavřeme víčkem.

Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, zalijeme vodou až dosahuje na víčka a sterilujeme při teplotě 85 st. C po dobu 20 minut. Pak vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a uchováme v chladnu.

Názory čtenárů

Loni jsem měla hodně jablek, tak jsem je zkusila zavařit podle tohoto receptu. Celou zimu z nich dělám "pivní štrůdly" také podle receptu z této kuchařky. Jen místo drahých ořechů přidávám dovnitř slunečnicová semínka.
šetřilka dne 23.2.2013 08:51:21
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".