Maso připravujeme den až dva předem. Suroviny na marinování promícháme a lehce naklepané maso vložíme do marinády tak, aby nevyčnívalo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a umístíme do chladna.
Těsně před podáváním maso opečeme po obou stranách na oleji, na každé straně asi 4 až 6 minut. Vytvoří krásnou zlatou kůrčičku, uvnitř zůstane šťavnaté a měkké. Kromě kotlet můžeme použít třeba plátky z krkovičky.
Příprava cuketové přílohy:
Cuketu nakrájíme na kolečka o síle asi 5 mm. Citrón pokrájíme na osminky nebo na kolečka. V pánvi rozpálíme trochu oleje a pokrájené cukety i citrón na něm krátce opečeme. Často obracíme. Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem. Tako příloha je zajímavá tím, že je dobro chuťovou protiváhou ke smaženému či pečenému vepřovému masu.