Krůtí prso opatrně nařízneme tak, abychom dosáhli co největší plochy masa. Opatrně proto, že krůtí maso je velmi křehké a řídké. Z téhož důvodu ho překryjeme potravinářskou fólií a zlehka naklepeme. Po obou stranách ho osolíme a opepříme. Po jedné straně ho poklademe několika plátky slaniny a tu potřeme sýrem riccota (stačí i Lučina). Po délce budoucí rolády poklademe hranolky z oloupané cukety, posypeme sušenými brusinkami a nasekanými ořechy. Roládu pevně zavineme, povrch obalíme plátky slaniny (viz druhá velká fotografie) a zajistíme potravinářskou nití.
Roládu vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a upečeme v troubě zahřáté asi na 190 st. C. Pečeme poměrně krátce, asi 25 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme trochu vydýchat, odstraníme potravinářskou niť a krájíme na šikmé plátky. Na řezu je vidět krásná barevná struktura náplně.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Poznámka:
Jde o méně kalorické jídlo, vhodné i v horkém letním počasí.