Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sekaná v kabátku
(vde)
recept číslo: 3037
sekaba.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého masa (buď hovězí nebo směs)
150 g anglické slaniny
4 sušená rajčata
10 černých oliv
1 vejce
sůl
mletý pepř
hrst čerstvé bazalky
4 plátky toustového chleba
trochu mléka
 

Postup

Plátky toustového chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem. Mléka by mělo být tolik, aby se do pečiva vsáklo, pečivo by nemělo plavat. Necháme chvíli stát a pak vidličkou ještě trochu rozmačkáme. Přidáme k mletému masu.
Sušená rajčata vyjmeme z nálevu, necháme okapat a jemně nakrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka. Obojí přidáme k mletému masu, vše osolíme, opepříme, přidáme vejce a lístky bazalky (větší můžeme i posekat). Rukama dobře zpracujeme.
Masová směs je trochu řidší než na běžnou sekanou - bude se dávat do formy na srnčí hřbet. Formu nejdříve vyložíme slaninou tak, aby polovina plátku slaniny vždy přesahovala z formy. Potom do formy urovnáme masovou směs a plátky slaniny přehneme tak, aby se masová směs vlastně obalila. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 180 st. C.
Podáváme s bramborami pečenými v troubě na plechu a s dušenou mrkví. Tu jsem tentokrát zkoušela dle "tajného" receptu: Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. V kastrolku orestujeme cibuli na másle, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a dusíme. Když je téměř měkká (ale měla by být na skus, nikoliv rozvařená), přilijeme asi 100 ml smetany ke šlehání, lehce promícháme a necháme prohřát. Ochutíme bílým pepřem a podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme nasekanou zalenou petrželkou. Poznámka: Z velké fotografie je možné se prokliknout na další fotky, kde uvidíte jak vyložení formy slaninou, tak i výslednou fotografii sekané s pečenými bramborami a dušenou mrkví.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".