Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně "zebra"
(vde)
recept číslo: 3024
vepzebra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg vepřové kýty
150 g anglické slaniny
1 pálivá paprika (feferonka)
1 malá cibule
1 lžička zeleného pepře
2 stroužky česneku
sůl
olej
 

Postup

Na toto jídlo je třeba si koupit vhodný kus vepřové kýty - musí to být jeden celistvý kus. Do opláchnutého a osušeného masa uděláme rovnoběžné hluboké zářezy tak, jakobychom krájeli silné plátky masa, ale nedokrojíme. Pokud vám to není jasné, klikněte na velkou fotografii a uvidíte, jak to má vypadat.
Plátky anglické slaniny potřeme prolisovaným česnekem a posypeme hrubě rozemletým zeleným pepřem. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny, proužek pálivé papriky a plátek cibule. Maso na povrchu osolíme
Takto naplněnou vepřovou kýtu svážeme kuchyńským provázkem. Po všech stranách osmahneme na tuku a dáme péct do trouby. Podle potřeby podléváme (výpekem, vodou, vývarem). Zpočátku pečeme prudce, asi po půl hodině dopékáme volněji. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky kolmo k naplněným zářezům.
Jako přiloha jsou vhodné různě upravené brambory a okurkový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".