Na toto jídlo je třeba si koupit vhodný kus vepřové kýty - musí to být jeden celistvý kus. Do opláchnutého a osušeného masa uděláme rovnoběžné hluboké zářezy tak, jakobychom krájeli silné plátky masa, ale nedokrojíme. Pokud vám to není jasné, klikněte na velkou fotografii a uvidíte, jak to má vypadat.
Plátky anglické slaniny potřeme prolisovaným česnekem a posypeme hrubě rozemletým zeleným pepřem. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny, proužek pálivé papriky a plátek cibule. Maso na povrchu osolíme
Takto naplněnou vepřovou kýtu svážeme kuchyńským provázkem. Po všech stranách osmahneme na tuku a dáme péct do trouby. Podle potřeby podléváme (výpekem, vodou, vývarem). Zpočátku pečeme prudce, asi po půl hodině dopékáme volněji. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky kolmo k naplněným zářezům.
Jako přiloha jsou vhodné různě upravené brambory a okurkový salát.