Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zatloukané řízky
(vde)
recept číslo: 3003
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovice
2 vejce
strouhanka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
200 ml smetany ke šlehání
 

Postup

Plátky krkovice opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do obou stran masa vklepeme paličkou na maso jemnou strouhanku. Nejjednodušší je, když naklepáváme maso na prkénku s tenkou vrstvou strouhanky, kterou podle potřeby doplňujeme. Strouhanku tedy do masa tzv. zatloukáme, proto jde o zatloukané řízky. Řízky pak obalíme v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidali sůl a mletý kmín. Po obou stranách je opečeme na oleji, vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou ke šlehání. Zapékáme asi 15 minut, ne déle. Maso by mělo zůstat pěkně šťavnaté.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší, samozřejmě se jako příloha hodí i čerstvá zelenina nebo zeleninový salát podle sezóny.

Poznámka:
Maso z krkovičky obsahuje více tuku, tuhle pochoutku budou spíše vyhledávat muži.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".