Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s hlávkovým zelím*
(vde)
recept číslo: 30
zelimaso.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g vepřového masa z kýty
1/2 středně velké hlávky bílého zelí
1 větší pórek
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička vegety
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli
2 lžíce octa
olej na smažení
1 bílek
1 lžíce škrobové moučky

 

Postup

Maso z kýty si nakrájejte na nudličky zhruba velikosti malíčku. V misce rozmíchejte nejdříve lžíci škrobové moučky se lžičkou studené vody a potom vidličkou přimíchejte bílek a lžičku soli. Do této směsi zamíchejte proužky masa a na chvíli odložte do chladna. Nakrájejte si zelí na nudličky a pórek včetně tmavě zelené části na kolečka. Na větší pánev nalejte 4 lžíce oleje a když je olej rozpálený, přidejte zelí a hned na začátku jej posolte. Zelí stále míchejte a smažte asi 8 minut - mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažte rovněž na oleji maso rozmíchané s bílkem, solamylem, vodou a solí. Smažte jej prudce až do chvíle, kdy maso zbělí. Potom smíchejte obsah obou pánví, přidejte nakrájený pórek, všechno koření a ocet. Ještě lehce zamíchejte a podávejte. Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka: Půl hlávky zelí se zdá příliš mnoho, ale jakmile se zelí trochu osmaží, jeho objem se značně zmenší. Místo krájení zelí lze efektivně použít krouhání zelí na jakémkoliv kuchyňském strojku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".