Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Chřestová polévka
(Bag)
recept číslo: 2991
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g čerstvého chřestu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
špetka muškátového květu
1 žloutek
sůl
1,4 l vody
petrželka
rohlíky
máslo
olej
 

Postup

Očištěný a opraný chřest nakrájíme na špalíčky. Vhodíme do vařící vody, uvaříme do měkka a vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem z chřestu, promícháme a povaříme asi tak 20 minut. Polévku okořeníme muškátovým květem, osolíme a zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali žloutek. Promícháme a nakonec do polévky vrátíme uvařený chřest. Prohřejeme, ale už dál nevaříme. Podle potřeby dosolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku podáváme s nakrájenými plátky rohlíků, které jsme osmahli na másle a oleji.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".