Všechny suroviny smícháme - nejdříve lžící, potom rukama. Jde o poměrně tuhou hmotu, kterou vypracujeme do hladka. Pokud ji hned nepoužijeme, zabalíme ji pečlivě do potravinářské fólie.
Hmotu rozválíme válečkem na plát asi o síle 3 mm. Dobře se to dělá na silikonové podložce. Pokud se to lepí, můžeme si váleček i podložku lehce podsypat škrobovou moučkou. Dort před potahováním potřeme krémem a co nejvíce uhladíme. Pak potáhneme falešným marcipánem, který od středu uhladíme malým válečkem nebo skleničkou, aby pod ním nezůstaly bubliny.
Uvedené množství falešného marcipánu stačí na potažení jednoho dortu + drobnější ozdoby (viz fotografie).
Poznámka:
Ïnspiraci k receptu jsem získala z různých stránek na internetu, toto je však můj výsledný a odzkoušený postup.