Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si pekáček nebo zapékací misku, kterou vytřeme olejem a dno posypeme pokrájeným pórkem. Na pánvi na oleji rychle opečeme vepřové plátky po obou stranách a přesuneme do pekáčku. Výpekem maso polijeme. Maso pokapeme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce), posypeme nakrájenými olivami. V zakysané smetaně rozmícháme asi 1/2 lžičky mleté papriky a na každý plátek masa dáme vrchovatou lžíci smetany. Pekáček přikryjeme a vložíme do trouby zahřáté asi na 200 st. C. Maso je měkké cca po 40 minutách, ke konci můžeme nachvíli odklopit.
Podáváme například se šťouchanými bramborami.
Poznámka:
Místo vepřových plátků můžeme použít i vepřové kotlety.