Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso dušené na pivě
(vde)
recept číslo: 2939
venapice.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové plece
1/2 l světlého piva
4 polévkové lžíce strouhaného chleba
5 lžic sádla
2 velké cibule
1 lžíce drceného kmínu
mletý pepř
4 stroužky česneku
sůl
 

Postup

V kastrolu na zpěněném sádle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme. Posypeme kmínem, mletým pepřem, osolíme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, podlijeme ho pivem a zahustíme nastrouhaným chlebem. Na mírném příkonu tepla vaříme tak dlouho, až maso úplně změkne. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a případně dosolíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:
Při dnešní kvalitě česneku raději omáčku ochutnáme a je-li tam česneku málo, přidáme další stroužky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".