Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře v medu a hořčici
(vde)
recept číslo: 2921
mehokur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
3 lžíce medu
3 lžíce ostré hořčice
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce vody
sůl
olej
strouhanka
 

Postup

Kuře rozporcujeme na 6 až 8 dílů (podle velikosti). Jednotlivé porce opláchneme, osušíme a osolíme. V hlubší misce si rozmícháme tekutý med, ostrou (dijonskou) hořčici, citrónovou šťávu a vodu. V této marinádě namočíme kousky kuřete tak, aby bylo maso marinádou všude pokryté a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Potom každý kousek masa necháme okapat a obalíme ve strouhance. Lehce opečeme na pánvi na oleji, předáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a dáme dopéct asi na 40 minut do trouby.

Podáváme s bramborami v různé úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory máslem a nasekanou hladkou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".