Pokud budeme ke kotletám dělat brambory pečené v troubě, začneme s jejich přípravou, protože trvá nejdéle. Brambory pečlivě omyjeme, necháme oschnout. Plech si tence vytřeme sádlem (olejem) a poklademe bramborami nakrájenými na osminky a posypeme kořením na hranolky nebo kořením na americké brambory. Dáme do trouby a při 200 st. C pečeme asi 45 minut.
Kotlety vykostíme (kosti můžeme použít na polévku, na krajích nařízneme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme mašlovačkou namočenou v oleji. Máme-li čas, necháme je chvíli odležet.
Zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody, asi dvě minuty povaříme, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme na sítku okapat.
Na pánvi rozpálíme asi dvě lžíce oleje a kotlety na něm rychle po obou stranách opečeme. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple (můžeme je na chvíli přidat i do trouby, kde se dopékají brambory.
Do pánve přidáme trochu másla a zeleninu na něm orestujeme.
Teprve na talíři posypeme vše nastrouhaným parmazánem a ozdobíme zelenou petrželkou.